top of page

Hvorfor er vi så rimelige?

Oppdatert: 20. feb.

Hvorfor er vi så rimelige?


Våre kunder har fortalt oss at de ønsker høyst mulig kvalitet på dressene sine for pengene de bruker. Derfor har vi gjort alt for å kutte kostnader som ikke bidrar til en bedre dress.


Siddiskredderene ligger konsekvent på et prisnivå under 1/2 parten tilsvarende

skreddere i Norge. Mange har spurt: hvordan klarer vi dette?


Denne posten lister opp hovedgrunnene.



1) Produksjonskostnadene


Selv om designet og målene på dressen stammer fra Norge, blir skredderjobben utført av vår familiebedrift i Nepal.


India og Nepal har i en år-rekke vært hjemmet til verdens høyest kvalifiserte skreddere; og har lenge vært involvert i produksjonen av kjente varemerker. Først og fremst p.g.a deres lange erfaring med håndtering av delikate tekstiler som ull og silke.


Tross deres eminente erfaring og ferdigheter, er lønningene i India, og spesielt Nepal, betraktelig lavere enn Norge. Når time-raten for en skredder i Norge kan overskride 1200kr (ink. avgifter og overhead kost), kan den samme jobben bli utført i Nepal for 50-100kr per time av en erfaren fagmann.


Ettersom Sanjina har familie i Nepal som har drevet skredderbedrift i generasjoner, kan vi stole på at kvaliteten er av høyeste klasse.


1) Oppmåling



Å sy en skreddersydd dress av ypperste kvalitet krever en enorm faglig kompetanse. Å foreta oppmåling derimot, er noe hvem som helst kan enkelt gjøre!


Hvorfor skal man da betale den dyre timeraten til en skredder, når man enkelt kan gjøre det selv?


Fordi store deler av våre kunder ønsker å ta egne mål fra deres egen komforstue, kan vi spare masse utgifter som ikke bidrar til en bedre dress - deriblandt skredderlønninger, dyre butikkleie priser, inventoar, strøm etc. Denne besparelsen går rett tilbake til våre kunder i form av lavere priser


For de som ønsker hjelp med målene sine, kan vi selvsagt tilby dette også, uten å benytte oss av den dyrebare tiden til våre faglærte skreddere.



3) Materialkostnader


India har lenge vært anerkjent for produksjon av verdens fineste tekstilråvarer, og eksporterer til hele verden.


Ettersom vi har lokal produksjon i Nepal, har vi den unike fordelen av å kunne personlig håndplukke de fineste stoffene. I tillegg sparer vi mye penger på importkostnader.


Vi har innsett at 80% av alle kunder kjøper dresser i en av fire farger, og to forskjellige material kvaliteter. Av den grunn kjøper vi inn store kvantum av disse materialene til en betraktelig redusert pris.


Som andre skreddere, tilbyr vi også et stort utvalg av custom farger og materialer; men fordi vi fokuserer innkjøpene på høy-volum variantene, kan vi tilby andre varianter til samme pris ved å redusere marginene våre.


4) Reklamekostnader


En typisk reklame budsjett for et større klesmerke er mellom 10-15%. Dette betyr naturlig nok at de må øke prisene med tilsvarende 10-15%.


I kontrast med andre skreddere/klesprodusenter benytter vi oss i hovedsak av «word of mouth» for marketsføring.


Vi har stor tro på konseptet vi tilbyr, og opplever at når kunder er fornøgd med dressene sine, så forteller de det videre til sine venner og familier.



Så det er i bunn og grunn nøkkelen til våre lave priser:


Lave produksjonskostnader

Lave operasjonskostnader

Lave materialkostnader

Lave reklamekostnader.


Enkelt. Transparent. Masse sparing for DEG.


Er du klar til å starte DITT dress design?


Trykk på knappen under









1 475 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Om Oss

bottom of page